Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény

Írjon Ön is!

Ön is szereti a régi meséket? Nézzen körül a mese-mesek.hu oldalon. Ha szokott néha írni, blogolni és nem találja régi kedvencét, írja meg nekünk bátran és megjelenítjük oldalunkon egy-egy meséről szóló írását. Így megoszthathatja azt másokkal és még több örömöt okozhat a többi szülőnek és gyerekeknek egyaránt.

 

Aranyhaj és a nagy gubanc

Kikről is szól az Aranyhaj mese?

Az Aranyhaj és a nagy gubanc napjaink egyik legkedveltebb animációs rajzfilmje. Lurkók ezreit vonzza a képernyők elé. Főszereplőnk a gyönyörű Aranyhaj, aki bájos, kedves és véget nem érő haja varázserővel bír.

A gonosz boszorkány Nyanyabanya még kisbaba korában rabolta el őt szerető szüleitől a királyi pártól. Szegény Aranyhaj azóta is egy hatalmas torony tetejében él fogva tartva, amelynek még ajtaja sincs. Innen gyönyörködik minden évben az ezernyi fénylő cserebogárban, amelyeket a királyi pár enged fel minden évben Aranyhaj születésnapján bizonyságul, hogy ők soha nem adják fel a kutatást szeretett lányuk után és, hogy mindig emlékeznek rá.

Egy napon hatalmas fordulat következik be Aranyhaj életében. Egy Flynn Ryder nevezetű jóképű fickó mászik fel a toronyba, hogy menedéket leljen üldözői elől. Később kiderül róla, hogy Ő a királyság legkeresettebb banditája, akit sokan szeretnének elkapni a bőséges jutalom fejében. Aranyhaj először fogságba ejti a sármos ifjút, de később alkut köt vele. Aranyhaj nem árulja el, sőt még segít is később neki az üldözőivel szemben, Flynn pedig megszökteti őt a börtönéből és megígéri neki, hogy az idén szabadon nézheti a fényáradatot, amelyről sejtelme sincs, hogy az ő tiszteletére rendezik. Itt veszi kezdetét kalandos útjuk, melyen kísérőjük lesz Aranyhaj állandóan aggodalmaskodó kaméleonja és Flynn szuper lova.

Útjuk során rengeteg izgalom vár rájuk, a Pitiszka fivérek és Nyanyabanya állandó fejtörést okoznak nekik. Persze a sok veszedelem közepette reménytelenül egymásba szeretnek és, ahogy minden mesében lenni szokott a végén minden rendbe jön. Kiderül, hogy Aranyhaj a királyi pár régen elrabolt leánya, a gonoszok megbűnhődnek, a főhőseink pedig boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Számos helyen van jelen az Aranyhaj és a nagy gubanc a lurkók életében.

Az Aranyhaj és a nagy gubanc egy rendkívül izgalmas, kalandos és mind ezek mellett bájos kis mese, nem csoda hát, hogy annyi gyerkőc figyelmét nyerte el. Főleg a kislányok kedvencei közé tartozik. Hőseink képét manapság már mindenhol láthatjuk, mese könyvekben, foglalkoztató füzetekben, poharakon, tányérokon és gyermekeink legkedvesebb ruháin is.

Mesegyűjtemény

Micimackó

A Százholdas Pagonyban él pajtásaival, a félős Malackával, az ugri-bugri Tigrissel, a folyton aggodalmaskodó Nyuszival...

Oroszlánkirály

Az Oroszlánkirály története a képzeletbeli Afrika területén játszódik egy Büszke Birtok nevezetű területen, ahol Mufasa, az...

Hófehérke és a hét törpe

Történetünk nagyon régen játszódik, egy szépséges királyné az ablakában varrogat és közben nézi a gyönyörű hóesést...

Piroska és a farkas

A történet főszereplője Piroska a piros sapkás, köpenyes kislány, akinek egy napon át kell mennie egyedül az erdőn, hogy...

Barbie mesék

A Barbie meséknek több epizódja is készült, amelyek egytől-egyig hatalmas népszerűségnek örvend az apróságok...

Eperke

Az Eperke egy több részből álló animációs rajzfilmsorozat. Az epizódok során Eperke és barátai rengeteg izgalmas...