Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény

Írjon Ön is!

Ön is szereti a régi meséket? Nézzen körül a mese-mesek.hu oldalon. Ha szokott néha írni, blogolni és nem találja régi kedvencét, írja meg nekünk bátran és megjelenítjük oldalunkon egy-egy meséről szóló írását. Így megoszthathatja azt másokkal és még több örömöt okozhat a többi szülőnek és gyerekeknek egyaránt.

 

Dóra a felfedező

Miről szól a Dóra mese?

A Dóra, a felfedező egy 2000-ben bemutatott, színes, amerikai televíziós 2D-s animációs rajzfilmsorozat. Az epizódok alapja az, hogy Dóra minden részben felfedező útra indul barátjával, Csizivel, aki egy aranyos kis majom.

Minden alkalommal van egy úti céljuk, ahová el kell jutniuk. Ugyancsak minden részben három helyet kell megjárniuk és le kell győzniük az akadályokat, a harmadik hely lesz a cél.

Van még egy kihagyhatatlan főszereplője A Dóra, a felfedező című rajzfilmsorozatnak, aki nem más, mint Swiper, a róka. A ravasz kis róka minden egyes alkalommal, ha módja van rá meg akarja akadályozni, hogy Dóra és Csizi elérjék a céljukat, állandóan ellop tőlük valamit, amivel fel is tartóztatja egy időre az expedíciót, de szerencsére soha nem sikerül megakadályoznia a végső cél elérését. Többször rá kell szólni, hogy " Swiper ne lopkodj", ezzel le lehet állítani, Ő pedig elmenekül, ami után Dóra és Csizi zavartalanul folytathatják az utukat.

Főszereplőink kalandjainak van még két állandó résztvevője, Hátizsák, amiben mindig, minden szükséges dolog megtalálható és Térkép, aki mindig tudja merre kell menni. Olykor megjelenik a rajzfilmben egy másik emberi szereplő is, Diego, aki Dóra unokatestvére. Ezekben a részekben Ő is végigkíséri főhőseinket az epizód végéig, míg el nem érik a célt.

Dóra és Csizi minden részben az Őket néző gyerekek segítségét kéri, hangosan kell ismételni, amit Ők mondanak, megkérik a gyerekeket, hogy szóljanak, ha látják Swipert vagy bármit, amit ők látszólag nem vesznek időben észre, több egyszerű szót vagy mondatot elmondanak angolul is, amit a gyerekek szintén ismételnek. Az útjuk végén összefoglalják mi történt, merre jártak, mi tetszett nekik a legjobban ezen a felfedező úton és énekelnek a tévé előtt ülő gyerekekkel együtt.

A Dóra a felfedező sok hasznos dologra megtanítja az apróságokat, játékosan, úgy, hogy nekik az fel sem tűnik és közben nagyszerűen szórakoznak a színekben és formákban gazdag történeteken. Mindezek mellett megalapozza és megkönnyíti a lurkók későbbi angol nyelv tanulását. Dóra főként az óvodás korú kislányok kedvencei közé tartozik, de sok iskolás gyermek figyelmét is leköti még.

Gyönyörű színösszeállításaival és aranyos arcocskájával vidámabbá és színesebbé teheti lánykánk életét több téren is. Dóra baba megjelenik a fali vagy bútor matricákon is, díszítheti akár gyermekünk bögréjét, poharát, tányérját, könyvét, füzetét, ágyneműjét és ruháját is.

Mesegyűjtemény

Micimackó

A Százholdas Pagonyban él pajtásaival, a félős Malackával, az ugri-bugri Tigrissel, a folyton aggodalmaskodó Nyuszival...

Oroszlánkirály

Az Oroszlánkirály története a képzeletbeli Afrika területén játszódik egy Büszke Birtok nevezetű területen, ahol Mufasa, az...

Hófehérke és a hét törpe

Történetünk nagyon régen játszódik, egy szépséges királyné az ablakában varrogat és közben nézi a gyönyörű hóesést...

Piroska és a farkas

A történet főszereplője Piroska a piros sapkás, köpenyes kislány, akinek egy napon át kell mennie egyedül az erdőn, hogy...

Barbie mesék

A Barbie meséknek több epizódja is készült, amelyek egytől-egyig hatalmas népszerűségnek örvend az apróságok...

Eperke

Az Eperke egy több részből álló animációs rajzfilmsorozat. Az epizódok során Eperke és barátai rengeteg izgalmas...