Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény
Mese leírások, mesegyűjtemény

Írjon Ön is!

Ön is szereti a régi meséket? Nézzen körül a mese-mesek.hu oldalon. Ha szokott néha írni, blogolni és nem találja régi kedvencét, írja meg nekünk bátran és megjelenítjük oldalunkon egy-egy meséről szóló írását. Így megoszthathatja azt másokkal és még több örömöt okozhat a többi szülőnek és gyerekeknek egyaránt.

 

Spongyabob Mese

Spongyabob Kockanadrág kalandjai

A Spongyabob mese egy amerikai animációs rajzfilmsorozat, amelynek már nyolc évada látott napvilágot. Egy évad átlagosan 20 és 30 epizódból áll.

A rajzfilmsorozat főszereplője Spongyabob Kockanadrág, aki egy tengeri szivacs. Spongyabob a Csendes óceán legmélyén fekvő lagúnában él egy Bikinifenék nevezetű városkában, ahol egy ananászház az otthona. Kedvence a herkentyűburger, amit mindig frissen kap kedvenc helyén a Rák-csálóban. Barátaival minden epizódban izgalmas és olykor kicsit félelmetes kalandokat élnek át.

A legjobb barátja Patrick a tengeri csillag, a legkedvesebb barátnője Sandy és van egy háziállata is, Gary a csiga. Főszereplőnk egy sütődében dolgozik, de emellett minden tehetsége megvan arra, hogy mindig bajba kerüljön anélkül, hogy egy kicsit is törekedne erre. Egyik kedves szomszédja Tunyacsáp, akinek barátunk rendszeresen az idegeire megy, persze ezt sem szándékosan téve. Bikinifenéken a halacskajárás és a buborékfújás külön művészetnek számít, amelyet főhősünk is szívesen gyakorol.

Spongybob Kockanadrág, mint rajzfilmfigura még Emmy-díjat is kapott. A Spongyabob meséket legsűrűbben a Nickelodeonon láthatják a gyerekek, amelynek bátran állíthatom, hogy a legnépszerűbb hőse a gyerekek körében. A sorozatot Stephen Hillenburg készítette, aki előtte tengerbiológus volt. A Spongyabob mesék első részét 1999. május 1-én vetítették, amelyet követően folyamatosan láthatták a gyerekek a többit. Hatalmas sikert aratott a lurkók között, bárkinek remek szórakozást nyújt, legyen szó kislányról, kisfiúról vagy akár még felnőttekről is. Szerencsére népszerűsége még napjainkban sem csökkent, csemeték sokaságát köti le a képernyő elé.

Mesegyűjtemény

Micimackó

A Százholdas Pagonyban él pajtásaival, a félős Malackával, az ugri-bugri Tigrissel, a folyton aggodalmaskodó Nyuszival...

Oroszlánkirály

Az Oroszlánkirály története a képzeletbeli Afrika területén játszódik egy Büszke Birtok nevezetű területen, ahol Mufasa, az...

Hófehérke és a hét törpe

Történetünk nagyon régen játszódik, egy szépséges királyné az ablakában varrogat és közben nézi a gyönyörű hóesést...

Piroska és a farkas

A történet főszereplője Piroska a piros sapkás, köpenyes kislány, akinek egy napon át kell mennie egyedül az erdőn, hogy...

Barbie mesék

A Barbie meséknek több epizódja is készült, amelyek egytől-egyig hatalmas népszerűségnek örvend az apróságok...

Eperke

Az Eperke egy több részből álló animációs rajzfilmsorozat. Az epizódok során Eperke és barátai rengeteg izgalmas...